Vinarstvo Rodica – Istra

Vinarstvo Rodica

Družinska ekološka vinogradniška kmetija Rodica se nahaja v osrčju slovenske Istre, v vasi Truške pri Marezigah nad Koprom. Klet leži na vrhu hriba s pogledom na morje Tržaškega zaliva in neokrnjeno naravo reke Dragonje. Na 15 hektarjih obdelujemo 60 tisoč trt, zasajenih predvsem z avtohtonimi sortami refoška, malvazije in rumenega muškata ter drugih, merlota, cabernet sauvignona, syraha in sivega pinota. Pridelava grozdja poteka v skladu s pravili ekološkega kmetovanja, ki temelji na gospodarjenju v sožitju z naravo. Z velikim spoštovanjem do narave in tradicije, z ljubeznijo in strastjo pridelujemo vina, ki nas navdihujejo.

Resnično so nas prevzeli najprej z urejenostjo in naravnimi lepotami, nato pa z prijaznostjo in domačnostjo. Imajo idealen prostor za postavitev civilnega obreda, možnost druženja zunaj in povečerjati znotraj v prijetnem Istrskem ambientu. V Cvetličarni Omers vam pripravimo dekoracijo, kot jo želite in da se sklada z podeželjem.

 

Sami o sebi pa pravijo takole:

Prepričani smo, da se kakovost rodi v vinogradu. Zemljišča, na katerih smo zasadili vinograde, so bila v zadnjih 50 letih zaraščena. Na njih se nikoli ni uporabljalo umetnih gnojil ali škropiv. Trte, posajene v revni zemlji in plitvih tleh, rastejo skromno. Na osončenih in zračnih legah bolezni vinske trte lahko obvladujemo brez uporabe sintetičnih zaščitnih sredstev. Tako lahko tudi ob večjem spoštovanju in sožitju z naravo pridelamo zdravo in zrelo grozdje ter iz njega zdrava in močna vina, ki odražajo značaj našega vinorodnega okoliša.

Kontakt:

Marinko Rodica
Truške 1c
6273 Marezige
Slovenija

+386(0)41 695 019
info@rodica.si

www.rodica.si

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografija: Ana Gregorič

 

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino